Puukerrostaloille on kysyntää

Palomääräysten uudistus huhtikuussa 2011 teki puurakentamisen mahdolliseksi jopa kahdeksankerroksisiin asuin- ja työpaikkarakennuksiin. Tammikuussa 2018 voimaan tulleen uuden toiminnallisen palomitoituksen avulla, yli kahdeksankerroksisten puukerrostalojen rakentaminenkin on tänä päivänä mahdollista. Uudistuneiden palomääräysten jälkeen puukerrostaloalueiden kaavoitus on edistynyt nopeasti.

Puukerrostalot vastaavat suomalaisten asumisen unelmiin. Suomalaisilla on positiivinen mielikuva puukerrostaloista ja usko puurakentamisen yleistymiseen on vahva. Tilastojen mukaan suomalaisen kuluttajan valinta rakentamisen materiaaliksi on 80 prosenttisesti puu.

Puukerrostalossa viihdytään

Tutkimukset osoittavat, että asukastyytyväisyys puukerrostalossa on korkea. Kahdeksan kymmenestä vastaajasta pitää puutaloja hyvinä tai erittäin hyvinä.

Puulla on kyky tasata huoneilman kosteutta, jolloin huoneilman laatu
paranee ja se tekee huoneessa olosta miellyttävää. Optimaalinen ilmankosteus estää hengityselinten suurimpien vihollisten – homeen, pölypunkkien, bakteerien ja virusten – kasvun.

Puukerrostalon asukkaat pääsevätkin nauttimaan hiljaisesta ja mieltä rauhoittavasta kodista, jossa on miellyttävän tasainen huoneilma.